torstai 6. elokuuta 2009

Iloinen mieli – mistä blogini sai nimensä!

Poisnukkunut äitini lauloi tätä Iloinen mieli –laulua kauniilla äänellään ja me opimme siten myös laulun sanat. Joka juhlassa lauloimme tätä laulua!
Sitten kun äitini oli jo dementoitunut eikä laulu enää kulkenut, me lapset (varsinkin tytöt) koimme, että nyt on meidän aika muistuttaa äitiämme tästä(kin) ja lauloimme ”täysin palkein”.
Joku voi kokea tämän häväistyksenä, mutta koska tämä laulu oli niin rakas äidille, lauloimme sen myös äidin hautajaisissa, hengellisten virsien ohella - ja niin me sinä päivänä kokoonnuimme kaikki äidin yhdeksän lastaan seurakuntakodissa sen laulamaan…..
Se ei koskaan selvinnyt, mistä laulu on kulkeutunut äitini muistiin, mutta tällainen se on – olisiko siinä elämänohjetta meille kaikille…..

LAULUN sanat:

Iloinen mieli ja malttava kieli,
se maailman raitilla mallaa,
sellainen jolla on synkeä mieli,
elämä se tuohon tallaa.

Reippaalla mielellä kulkevaisen,
elämä on kevyt kuin huntu,
mut aivoissa synkän ja surevaisen,
alati on murehen tuntu.

Nauraen elämän huolten taakka,
kevyt on loppuun kantaa,
mut synkkä vain pääsee puolehen saakka,
kun nääntyy ja periksi antaa.

Nauravaa suuta kun alati kannat,
sulta ei ystävät puutu,
muta vinossa suusi olla jos annat,
ei elämäsi onneksi muutu.

Älä siis ystävä turhan tähden toiveita luotasi heitä,
vaan hymyile yksin ja toisten nähden,
ja aina toiveilla murehet peitä.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Anteeksi, kun en oo mitään vastaillu/kommentoinu sun kommenttiin. Mutta olin tosiaan itsekin reissussa ja nyt on ollut kaikenlaisia reissun jälkeis kiireitä/ muuton valmistelu kiireitä. Päivitin tänään blogiin ne setit, jotka on vielä jäljellä. Käyppä sieltä katsomassa kiinnostaako niistä vielä joku. Muuten en ole vielä ehtinyt kauheasti tavaroita käydä läpi myyntiä ajatellen.

MarjutJ kirjoitti...

Niin totta!

Unknown kirjoitti...

mahtavia ajatuksia/runo! Niin, ne pikku kortit ovat suunnileen sen kokoisia mitä usein kukkakaupasta voi ostaa kukkakimppuun, noin 6cm*6cm ehkä...voin kyllä mitata illemalla jos haluat! =) Jos ihan väärin arvioin! =)