tiistai 20. tammikuuta 2009

Mistähän saa suomenkielistä ohjetta :((

Yritin tuosta löytää jotain tolkkua eli haluaisin laittaa kategoriat tuohon sivuun - eli Art Impression -kortit, Penny Black -kortit....., hömppä, arkea jne jnee....MITEN SE tehdään???
Lisäksi miten saan näkyviin nuo kommentoitiosion eli kun joku kommentoi, niin se näkyy suoraan esim. hallintapaneelissa - nyt ei näy eli menen muokkaa tekstejä -osioon ja sieltä tsekkaan että kas jokupa on läväyttänyt kommentin (jos muistan montako edellisiä kommentteja oli...) tai suoraan blogiini tsekkaamaan ...
Ja miten tehdään uusi sivupohja - eli Vuodatuksessa oli ennen ainakin selkeä systeemi, minne maalasin sivupohjakoodin jne....
Auttakee tyhymää....


MUOKS.
Nyt sain apua Tuulikselta tuohon kategorisointiin, lämmin kiitos :) - olin kyllä käynyt monta kertaa ao. kohdassa, mutta ihmettelin, että mitä tunnisteita siellä oikein oli - hih -
Vielä on ratkomatta ongelma, mistä näen nuo kommentit suoraan ja tuo pohjakin olisi kiva olla joku muu kuin näiden oma....
ja saako jostain suomenkielisiä ohjeita....


Muoks 2.
Sivupohja? Löysin ihanan sivupohjan muualta, laitoin gadgetiin koodit, tallensin - mutta nyt näkyy tuo vanha sivupohja (joka on noissa bloggerin omissa valikoissa) tuossa päälläeli tuo vihreä ja tuo uusi pilkistää tuolta alta???
Miten saan tuon entisen veks??? voi minnuu....huohhhhh...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi, kun en pysty sinua bloggerin puolella auttamaan.

Lähetin sinulle s-postia.

Unknown kirjoitti...

Heippa!

katotaans, onko minun neuvoista apua?

Elu, kun kirjoitat tekstiä, niin silloin laitat siihen alareunaan tunnisteet. Sitten ne pitää jollakin asetussivulla hyväksyä, että tunnisteet näytetään. En muista tarkkaan että missä kun minä en niitä tunnisteita osaa käyttää.

Asetukset -kommentit sieltä jostain pääset laittamaan oman sähköpostiosoitteesi ja niin kommentit tulevat sinulle sähköpostiin kun joku on kommentoinut.

ja jos olen tuon sivupohjan ymmärtänyt oikein, niin sellaista juttua ei bloggerissa ole.

Auttoiko nämä yhtään?

Unknown kirjoitti...

Kiva, kun olin avuksi. :D

Minulla on asetukset - kommentit sivulehden ihan alaosassa kohta, missä lukee kommentin sähköposti-ilmoitus.
siihen sitten sähköposti, johon haluaa kommentit tulevan kun joku sellaisen kirjoittaa, niin ne tulevat sitten sähköpostiin.

Alla lukee:
Voit antaa enintään 10 sähköpostiosoitetta pilkuilla erotettuina. Lähetämme sähköpostiviestin näihin osoitteiseen, kun joku lisää kommentin blogiisi.

ja sitten tietenkin tallenetaan asetukset.
Samaisella sivulla voi myös kirjoittaa kommenttilomakkeeseen viestin, se siis näkyy kun joku rupee kommentoimaan sinulle.
Minulla siinä lukee jotain tyyliin kiitos kommentistasi ja plaa plaa... :)

Kahvinpapu kirjoitti...

Sinullakin lienee sama bloggerin versio kuin minulla (uudempi) eli käsittääkseni nuo kommentit täytyy laittaa asetuksista niin, että vahvistat ne ennenkuin ne tulevat esille.
Eli asetukset-->kommentit-->kommenttien valvonta kohtaan rasti AINA. Eli silloin kun menet blogiisi kirjautumisen kautta, niin siellä on ilmoitus niistä kommenteista, lukaiset läpi ja painat hyväksy.
(tai tuossa edelle puhuttiinkin tuosta sähkis ilmoituksesta, eli ilmo tulee sähkikseesi kun joku laittaa kommentin.)

Itse teen niin, että käytän tuota syötteenlukijaa, eli olen tilannut omat kommenttini sinne ja lukaisen ne sieltä, näkyvät siellä heti.
Eli, "lisää gadget"-->tilauslinkit-->tallenna. Sitten menet blogiisi ja sieltä löytyy nyt esiltä "tilaa -tekstit tai kommentit"--->tilaa kommentit. Sitten ne menevät sinne syötteenlukijaan suoraan sinulle ja jos teet pikakuvakkeen siitä hiiren oikealla näppäimellä tietokoneesi työpöydälle, niin voit vain siitä napsauttaa ja katsoa, onko tullut kommentteja.

Vaikea selvittää näin, kysele jos ei het onnistu:))

Maaret kirjoitti...

Hyvin oletkin jo apua saanut, mutta kyselit vielä sivupohjia. Tarkoitit varmaan sivulle taustaa :) Niitä ei tosiaankaan bloggerissa itsessään ole mutta ilmaisia saat seuraavasta linkistä, joita lähes kaikki blogspottilaiset käyttävät, siis itsekin:)http://www.thecutestblogontheblock.com/ ja valitse backgrounds. Ei muuta kun pohjaa valitsemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaunehin teille hyvät immeiset, ystävät ja kylänmiehet ja -naiset :)

Eiköhän se lyyti kohta kirjoita tai sitten se olen minä!

Kahvinpapu kirjoitti...

Jos sinulla on tämä uudempi bloggeri-on varmaankin koska olet juuri tämän ottanut, niin mene hallintapaneelista--->ulkoasu-->valitse uusi ulkoasu.

Siitä vain valkkaat ja kokeilet sopivaa ja sopivia värejä.
Tekstejä & muita viilauksia sitten siitä viereisestä naviskasta "kirjasimet ja värit".

Jos haluat jonkin muun blogitaustamallin kuin noita mitä bloggerissa on omia, niin sitten hallintapaneelista ulkoasu-->lisää gadget-->avautuvaan ikkunaan koodi jonka saat sieltä mistä olet pohjasi valkannut. Sitten vain tallenna.

Kahvinpapu kirjoitti...

Siitä taustasta, minulta on jäänyt yksi kohta kirjoittamatta kiireessä..:))

Eli lisää gadget-->valitse HTML/javascript--->ja tähän avautuvaan ikkunaan se koodi, minkä saat sieltä ulkopuoliselta "taustantarjoajalta"-->sitten vain tallenna ja kurkkaa miltä tausta sitten livenä näyttää..:))

Minä taistelin noiden ulkopuolisten taustojen kanssa, en saanut kaikkia toimimaan, osassa näkyivät vain laidat, osassa pelkkä keskiosa jne.
Tämä nykyinen tausta näyttää toimivan mainiosti, tätä en uskalla hetkeen vaihtaa:))

Kahvinpapu kirjoitti...

Oma taustani on täältä
http://www.blingontheblog.com/

Muualta löysin äkkiseltään esim täällä:
http://thecutestblogontheblock.com/

Vuodatuksen tausta ei toimi bloggerissa -ainakaan käsittääkseni.

Jotkut ohjeethan on bloggerissa suomeksi, mutta kaikkia ei näköjään ole käännetty, saisivat olla suomeksi, ettei kaikkea tarvitsisi opetella kantapään kautta:)

Mitä kuvia tarkoitit, että olenko tehnyt kuvankäsittelyohjeella? Näitä omien korttien kuviako? Jos tarkoitit niitä, niin niitä ei ole käsitelty muuten kuin rajattu ylimääräiset taustalta pois. Ohjelma tullut kameran mukana kaiketi.

Kahvinpapu kirjoitti...

:))
Sinulla kävi siis niinkuin minullakin:))
Valitsemani tausta näkyi vain laidoilta tai sitten välillä näkyi keskeltä ja laidoilla bloggerin oma.

Tuohon en osaa sanoa ratkaisua, itse räpläilin vain ulkoasuasetuksissa testailin, kävisikö joku bloggerin keskiosa sitten noihin laitoihin.
Yhtä'äkkiä alkoi myös keskiosa näkymään...enkä tiedä mitä siinä sitten tapahtui...nyt en oikein uskalla koskeakkaan, kun kerran toimii:)